Ingredienser:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
400 g djupfrysta gröna ärter
4 dl hönsbuljong
1 1/2 dl liter vitt vin
2 dl vispgrädde
2 dl standardmjölk
1 1/2 dl finhackad bladpersilja
1/2 paket färsk spenat
salt och nymald vitpeppar
1. Skala och hacka lök och vitlök.
2. Fräs hacket i smör i en tjockbottnad kastrull tills löken mjuknat men inte tagit färg.
3. Häll i vin, ärter och buljong och låt alltsammans puttra tills vätskan reducerats till hälften.
4. Häll i mjölk och grädde och sjud i ytterligare cirka 10 minuter.
5. Tillsätt spenat och bladpersilja. Låt koka upp igen.
6. Mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare eller mixer. Var försiktig, soppan är varm. Smaka av med salt och peppar.
7. Servera med en halstrad pilgrimsmussla med bacon och parmesan i varje soppskål. Välj gärna sidfläsk som är hårt rökt om ni har möjlighet.
MITT I LIVET - SOM DET SER UT HOS OSS
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Ska jag prova vid tillfälle - kanske vid nästa pokerkväll?!
ja det lät hemskt gott... Men kan man hoppa över musslorna? Ungarna gillar ju inte sånt
Mamma! Du har provat den här förr ;) Vi har ätit den hemma hos dig, M vid tillredningsrodret men den serverades sen... var gott som tusan....
Skicka en kommentar