MITT I LIVET - SOM DET SER UT HOS OSS

torsdag, januari 01, 2009

Grön ärtsoppa

Ingredienser:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
400 g djupfrysta gröna ärter
4 dl hönsbuljong
1 1/2 dl liter vitt vin
2 dl vispgrädde
2 dl standardmjölk
1 1/2 dl finhackad bladpersilja
1/2 paket färsk spenat
salt och nymald vitpeppar

1. Skala och hacka lök och vitlök.
2. Fräs hacket i smör i en tjockbottnad kastrull tills löken mjuknat men inte tagit färg.
3. Häll i vin, ärter och buljong och låt alltsammans puttra tills vätskan reducerats till hälften.
4. Häll i mjölk och grädde och sjud i ytterligare cirka 10 minuter.
5. Tillsätt spenat och bladpersilja. Låt koka upp igen.
6. Mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare eller mixer. Var försiktig, soppan är varm. Smaka av med salt och peppar.
7. Servera med en halstrad pilgrimsmussla med bacon och parmesan i varje soppskål. Välj gärna sidfläsk som är hårt rökt om ni har möjlighet.

3 kommentarer:

Jag sa...

Ska jag prova vid tillfälle - kanske vid nästa pokerkväll?!

Kiara Och Kovu sa...

ja det lät hemskt gott... Men kan man hoppa över musslorna? Ungarna gillar ju inte sånt

Anna sa...

Mamma! Du har provat den här förr ;) Vi har ätit den hemma hos dig, M vid tillredningsrodret men den serverades sen... var gott som tusan....