MITT I LIVET - SOM DET SER UT HOS OSS

onsdag, november 18, 2009

Akuten

Gårdagen bestod framförallt av ett akutbesök på St Eriks ögonsjukhus med stora L som dagen innan fått en grusig fotboll i ansiktet på dagis och därmed även grus i ögat. Vi sköljde och torkade och blinkade här hemma, men vi lyckades uppenbarligen inte få bort allt och han hade ont. Efter natten var ögat uppsvullet och han ville fortfarande inte öppna ögat pga smärtan.

A tog lilla M till dagis och jag packade in oss övriga i bilen och åkte till akuten inne i stan. Efter lite irrande hittade vi en bra parkering - det är inte det lättaste mitt på Kungsholmen direkt... Som tur var behövde vi inte vänta särskilt länge i väntrummet innan vi fick träffa en bra sköterska. "Enögde L" klagade inte det minsta och fick en gul salva i ögat, la sin lilla haka i en ställning och lät sköterskan titta i ögat med "ljusapparaten" utan invändning! När hon vände ut och in på ögonlocket och plockade ut gruskornet med en tops stelnade han till lite, men sa ingenting! Sen var han plötsligt två-ögd igen! ...om än lite rödsprängd och svullen i det högra. Jippi - det var verkligen en befrielse - tror att det hade blivit svårt att få ut det kornet av sig själv. Skönt att vi åkte in!

Vi firade med ett lunchbesök på MacDonalds!

Mysigt att för en gångs skull göra något "på tu man hand" (ja, lilla L var förstås också med men hon gjorde inte särskilt mycket väsen av sig). Sen tog vi en shoppingtur på Ica Maxi och därefter hämtade vi en febrig M på dagis. Suck! Orolig som man är blev det ett par samtal till Vårdguiden på eftermiddagen/kvällen, främst eftersom hon rosslade lite. Men de försökte lugna ner mig genom att säga att OM det vore "svinet" så skulle de inte göra något ändå...

Idag har hon fortfarande feber (39) men allmäntillståndet är det inget fel på och hon är glad och leker precis som vanligt. Lite tyngre andning (och det är vad som oroar mig förstås) fast det kan ju vara en helt vanlig förkylning - mot det hjälper ju i alla fall inte vaccinet som vi tog för 14 dagar sedan. Är lite brydd inför helgen, eftersom vi ska till R-vik och har en heldag bokad med olika husleverantörer på fredag... Vi får se hur det hela utvecklar sig.

1 kommentar:

Brittis sa...

Oj, det låter som ett späckat program. Hoppas du får god hjälp "hemma".