MITT I LIVET - SOM DET SER UT HOS OSS

onsdag, augusti 22, 2007

Dagis - veckan som gått...

Förra veckan började inskolningen på onsdagen. A följde med barnen en timme på förmiddagen och satt i ett avskilt rum medan barnen lekte med fröknarna. Barngruppen är alltid utomhus på förmiddagarna, från 07:30, fast inskolningsbarnen (L, M och en till 1,5 årig tjej) höll sig inomhus de första dagarna. I måndags fick de äntligen gå ut och leka med de andra barnen!

Det är två avdelningar (Björnen och Hunden) i byggnaden och totalt 16+17 barn som ofta har gemensamma aktiviteter. L o M har klarat sig bra och inte behövt söka trygghet hos pappa, vilket känns jättebra! På kvällen har L vid flera tillfällen sagt att det är kul på Björnen och att han inte vill gå till Eva (gamla dagmamman). Skönt - det känns som en bekräftelse på att vi gjort rätt val! Man vet ju aldrig på förhand.

M är den enda som inte kan gå, och A säger att hon ibland suttit lite övergiven på asfalten eller i sandlådan, men hon visar åtminstone inga tecken på att hon känner sig det. Fröknarna säger att hon alltid är glad och nöjd och de verkar gilla att gå runt med henne i händerna - skönt, för vi har ju tröttnat ordentligt här hemma! L leker och pratar om "sina kompisar" och dessutom "sina tjejer" (!), fast han har inte lärt sig några namn ännu.

Idag fick A lämna dem 08:30 och komma tillbaka och hämta dem efter lunch vid 11:45. Då var M så trött att hon nästan svimmade! De hade haft samling och L har berättat att de sjöng Lilla snigel och Bä bä. Skönt att han kan prata och berätta!

Årskullen -04 (Ludvigs grupp) kallas Tallkottarna och ska ha utflyktsdag en dag i veckan året runt. Det känns bra. Vi vill att de ska vara ute så mycket som möjligt!

Räknar man ihop båda avdelningarna är det totalt:
10 stycken -03:or
10 stycken -04:or
9 st -05:or samt
4 st -06:0r

Cirka hälften på varje avdelning så det är väldigt jämn fördelning åldersmässigt. Av -04:orna är det bara två tjejer och de går på den andra avdelningen! Det blir ett ordentligt grabbgäng med andra ord. I Majas ålder är det hon och "Nora" på Björnen och två killar på Hunden. Eftersom hon börjar väldigt tidigt för sin ålder innebär det nog att de säkert fyller på med fler -06:or efterhand.

I morgon är det min tur att lämna och hämta eftersom A måste in till jobbet. Det ska bli spännande! Måste ta med en pipmugg med droppskydd för fröknarna frågade A om hon normalt drack ur nappflaska hemma för vid lunchen hade hon tagit pipmuggen och hållt en decimeter från munnen och hällt upp och ner så hela hon var full av mjölk...

Ja, som vi säger... "She got the look!" :o)

2 kommentarer:

Anna sa...

Låter som det går rätt bra för er och att ni har återhämtat er... Kram

M sa...

Känner mig fortfarande lite konstig faktiskt... Som om jag har något fel på ögonen. Ser lite dimmigt... Men det kanske är sant som de säger: Att man blir blind av HB! :o)